398,409 Courtyard Design Photos

Copper Bay House

©Nathan Kirkman Photography 2013

live eat relax and play in the back yard

fire pit creates a visual and physical connection from the sunken sitting area to the modern play house at the end of the backyard. the tigerwood ceiling opens itself to a spacious ipe deck that leads down to conversation pit surrounding the fire or the outdoor kitchen patio. the space provides entertainment space for both the young and the old. designed & built by austin outdoor design photo by ryann ford
Love the clean look and sharp edges of the patio. Also like the lighting - mudrajkapoor

Modern Patio

Beachfront House

Photo courtesy of BGD Architects. Honed concrete used with timber paneling in outdoor patio area.

Clovelly House

Significant alterations and additions are proposed for this semi detached dwelling on Clovelly Rd, including a new first floor and major ground floor alterations. A challenging site, the house is connected to a semi, which has already carried out extensive additions and has a 4-storey face brick unit building to the East. The proposal aims to keep a lot of the ground floor walls in place, yet allowing a large open plan living area that opens out to a newly landscaped north facing rear yard and terrace. The existing second bedroom space has been converted into a large utilities room, providing ample storage, laundry facilities and a WC, efficiently placed beneath the new stairway to the first floor. The first floor accommodation comprises of 3 generously sized bedrooms, a bathroom and an ensuite off the master bedroom. Painted pine lines the cathedral ceilings beneath the gable roof which runs the full length of the building. Materials have been chosen for their ease and speed of construction. Painted FC panels designed to be installed with a minimum of onsite cutting, clad the first floor. Extensive wall, floor and ceiling insulation aim to regulate internal environments, as well as lessen the infiltration of traffic noise from Clovelly Rd. High and low level windows provide further opportunity for optimal cross ventilation of the bedroom spaces, as well as allowing abundant natural light.

Wellesley Residence

Greg Premru Photography

Sunrise Vista

We began with a structurally sound 1950’s home. The owners sought to capture views of mountains and lake with a new second story, along with a complete rethinking of the plan. Basement walls and three fireplaces were saved, along with the main floor deck. The new second story provides a master suite, and professional home office for him. A small office for her is on the main floor, near three children’s bedrooms. The oldest daughter is in college; her room also functions as a guest bedroom. A second guest room, plus another bath, is in the lower level, along with a media/playroom and an exercise room. The original carport is down there, too, and just inside there is room for the family to remove shoes, hang up coats, and drop their stuff. The focal point of the home is the flowing living/dining/family/kitchen/terrace area. The living room may be separated via a large rolling door. Pocketing, sliding glass doors open the family and dining area to the terrace, with the original outdoor fireplace/barbeque. When slid into adjacent wall pockets, the combined opening is 28 feet wide.
GA 23 - ngoiring

Advanced Renovation Projects

Jim Schmid Photography

Trullo Fico

David Giles

Singapore
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.