1. Exterior Photos

1,280,075 Exterior Design Photos

Eleanor - Low Country Farmhouse
Eleanor - Low Country Farmhouse
Visbeen Architects
The best of past and present architectural styles combine in this welcoming, farmhouse-inspired design. Clad in low-maintenance siding, the distinctive exterior has plenty of street appeal, with its columned porch, multiple gables, shutters and interesting roof lines. Other exterior highlights included trusses over the garage doors, horizontal lap siding and brick and stone accents. The interior is equally impressive, with an open floor plan that accommodates today’s family and modern lifestyles. An eight-foot covered porch leads into a large foyer and a powder room. Beyond, the spacious first floor includes more than 2,000 square feet, with one side dominated by public spaces that include a large open living room, centrally located kitchen with a large island that seats six and a u-shaped counter plan, formal dining area that seats eight for holidays and special occasions and a convenient laundry and mud room. The left side of the floor plan contains the serene master suite, with an oversized master bath, large walk-in closet and 16 by 18-foot master bedroom that includes a large picture window that lets in maximum light and is perfect for capturing nearby views. Relax with a cup of morning coffee or an evening cocktail on the nearby covered patio, which can be accessed from both the living room and the master bedroom. Upstairs, an additional 900 square feet includes two 11 by 14-foot upper bedrooms with bath and closet and a an approximately 700 square foot guest suite over the garage that includes a relaxing sitting area, galley kitchen and bath, perfect for guests or in-laws.
Custom Home - North Vancouver - Glenwood Modern Farmhouse
Custom Home - North Vancouver - Glenwood Modern Farmhouse
Goldcon Construction
North Vancouver Luxury Single Family Custom Home. Open Floor Concept 4600 Sq Ft Home Including 5 Bedrooms & 4 Bathrooms On The Upper Floor, Large Kitchen On the Main Floor With A designated Laundry Room, Family Room, Dining Area, Powder Room, Guest Bedroom, TV Room, Office And Large Covered Patio Area For Entertaining. This Home Also Consists of a 2 Car Garage And Studio Space.
Total Home Rehabilitation of a Joseph Eichler Home, Denver, CO
Total Home Rehabilitation of a Joseph Eichler Home, Denver, CO
Kathryn Elizabeth Interior Design
My client had the idea of adding this beautiful, redwood fence along the inside courtyard and side yard. It really popped against the new grey paint tones. We added a new, glass garage door and address wall to complete the look. Photo by Adrian Kinney
7 days to Complete, Total Cost Of Project: $8,999
7 days to Complete, Total Cost Of Project: $8,999
Bellotti Painting
Power washed entire building to clean all surfaces of loose dirt, dust, grime and contaminants Sanded to remove all loose paint Removed loose window putty and glazed windows with new material Trenched the entire perimeter to protect from water penetrating the building. Sprayed chemical solution to kill mold, mildew and prevent musty odors. Opened up stucco cracks, refilled and blended the texture to match existing stucco. Caulked around windows and where the stucco meets the under-hang. Covered project area with paper, plastic and canvas drops to catch paint drips,sprays and splatters Applied primer to repaired areas which insured uniform appearance and adhesion to the finish top coat. Sanded window sills and frames with multiple grits of sand paper to eliminate old paint and achieve a smooth paint ready surface. Applied (2) finish coats on stucco,windows,doors,trim, gutters, railing and fascia
Mid Century Modern
Mid Century Modern
ROTHERS Design/Build
Rear view of house with screened porch and patio - detached garage beyond connected by bridge over creek Photo by Sarah Terranova
Soda Spring Residence
Soda Spring Residence
Kat Alves Photography
Photo: Kat Alves Photography www.katalves.com // Design: Atmosphere Design Build http://www.atmospheredesignbuild.com/
Pheasant
Pheasant
O'Connor Brehm Design-Build
The shed design was inspired by the existing front entry for the residence.
Coastal inspired estate sited on over one acre on Lake Butler in Windermere
Coastal inspired estate sited on over one acre on Lake Butler in Windermere
Element Home Builders
4 beds 5 baths 4,447 sqft RARE FIND! NEW HIGH-TECH, LAKE FRONT CONSTRUCTION ON HIGHLY DESIRABLE WINDERMERE CHAIN OF LAKES. This unique home site offers the opportunity to enjoy lakefront living on a private cove with the beauty and ambiance of a classic "Old Florida" home. With 150 feet of lake frontage, this is a very private lot with spacious grounds, gorgeous landscaping, and mature oaks. This acre plus parcel offers the beauty of the Butler Chain, no HOA, and turn key convenience. High-tech smart house amenities and the designer furnishings are included. Natural light defines the family area featuring wide plank hickory hardwood flooring, gas fireplace, tongue and groove ceilings, and a rear wall of disappearing glass opening to the covered lanai. The gourmet kitchen features a Wolf cooktop, Sub-Zero refrigerator, and Bosch dishwasher, exotic granite counter tops, a walk in pantry, and custom built cabinetry. The office features wood beamed ceilings. With an emphasis on Florida living the large covered lanai with summer kitchen, complete with Viking grill, fridge, and stone gas fireplace, overlook the sparkling salt system pool and cascading spa with sparkling lake views and dock with lift. The private master suite and luxurious master bath include granite vanities, a vessel tub, and walk in shower. Energy saving and organic with 6-zone HVAC system and Nest thermostats, low E double paned windows, tankless hot water heaters, spray foam insulation, whole house generator, and security with cameras. Property can be gated.
5406 Duval - Mid-Century Modern
5406 Duval - Mid-Century Modern
Carty Custom Builders, LLC
Mid Century Modern Exterior with over-sized front yard.
Coastal Chic
Coastal Chic
Laura Engen Interior Design
Outdoor living is an important part of Minnesota life. Whether we're warming up in the spring, sweating out the summer or cooling off in the fall, we Minnesotans take full advantage of our outdoor spaces. Built by Great Neighborhood Homes, Photography by Troy Thies, Landscaping by Moms Landscaping
Arlington Residence
Arlington Residence
KUBE architecture
Complete interior renovation of a 1980s split level house in the Virginia suburbs. Main level includes reading room, dining, kitchen, living and master bedroom suite. New front elevation at entry, new rear deck and complete re-cladding of the house. Interior: The prototypical layout of the split level home tends to separate the entrance, and any other associated space, from the rest of the living spaces one half level up. In this home the lower level "living" room off the entry was physically isolated from the dining, kitchen and family rooms above, and was only connected visually by a railing at dining room level. The owner desired a stronger integration of the lower and upper levels, in addition to an open flow between the major spaces on the upper level where they spend most of their time. ExteriorThe exterior entry of the house was a fragmented composition of disparate elements. The rear of the home was blocked off from views due to small windows, and had a difficult to use multi leveled deck. The owners requested an updated treatment of the entry, a more uniform exterior cladding, and an integration between the interior and exterior spaces. SOLUTIONS The overriding strategy was to create a spatial sequence allowing a seamless flow from the front of the house through the living spaces and to the exterior, in addition to unifying the upper and lower spaces. This was accomplished by creating a "reading room" at the entry level that responds to the front garden with a series of interior contours that are both steps as well as seating zones, while the orthogonal layout of the main level and deck reflects the pragmatic daily activities of cooking, eating and relaxing. The stairs between levels were moved so that the visitor could enter the new reading room, experiencing it as a place, before moving up to the main level. The upper level dining room floor was "pushed" out into the reading room space, thus creating a balcony over and into the space below. At the entry, the second floor landing was opened up to create a double height space, with enlarged windows. The rear wall of the house was opened up with continuous glass windows and doors to maximize the views and light. A new simplified single level deck replaced the old one.
Griffin/Yarborough Residence - Bold and Beautiful Lowcountry
Griffin/Yarborough Residence - Bold and Beautiful Lowcountry
Boshaw Residential, LLC
Exposed rafters and gable roof brackets add classic Lowcountry details to the rear porch entry.
Singapore
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.