Orinda Residence
Orinda Residence
Strening Architects
This project was a residence for a young couple starting a new family. The site was a spectacular hilltop site within minutes of downtown. The client wished for a home that could serve as their foundation for the next 30 years. With this in mind we placed a large emphasis on the designing the kitchen as the heart of the home. We rebuilt the rear of the house to incorporate an open and airy kitchen – designing a space that would serve as the nerve center of their lives. Bringing in natural light, views and access to the outdoors was essential to make this work for the clients. We then reconfigured the rest of the house to more accurately reflect the process of their daily life. Photography: Emily Hagopian
Seda Deck
Seda Deck
Logan's Hammer Building & Renovation
We removed and lifted the ceiling replacing it with a gabled, exposed beam ceiling, extending it over the new deck. Installing seamless corner windows and post-less sliding doors create a light filled open space environment.
Pemberley - Estate
Pemberley - Estate
Visbeen Architects
A unique combination of traditional design and an unpretentious, family-friendly floor plan, the Pemberley draws inspiration from European traditions as well as the American landscape. Picturesque rooflines of varying peaks and angles are echoed in the peaked living room with its large fireplace. The main floor includes a family room, large kitchen, dining room, den and master bedroom as well as an inviting screen porch with a built-in range. The upper level features three additional bedrooms, while the lower includes an exercise room, additional family room, sitting room, den, guest bedroom and trophy room.
Tudor Cottage
Tudor Cottage
Nyhus Design Group
Charming Old World meets new, open space planning concepts. This Ranch Style home turned English Cottage maintains very traditional detailing and materials on the exterior, but is hiding a more transitional floor plan inside. The 49 foot long Great Room brings together the Kitchen, Family Room, Dining Room, and Living Room into a singular experience on the interior. By turning the Kitchen around the corner, the remaining elements of the Great Room maintain a feeling of formality for the guest and homeowner's experience of the home. A long line of windows affords each space fantastic views of the rear yard. Nyhus Design Group - Architect Ross Pushinaitis - Photography
Singapore
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.