WIMBLEDON FAMILY HOUSE

The ground floor of the property has been opened-up as far as possible so as to maximise the illusion of space and daylight. The two original reception rooms have been combined to form a single, grand living room with a central large opening leading to the entrance hall.

Victorian-style plaster cornices and ceiling roses, painted timber sash windows with folding shutters, painted timber architraves and moulded skirtings, and a new limestone fire surround have been installed in keeping with the period of the house. The Dinesen douglas fir floorboards have been laid on piped underfloor heating.

Photographer: Nick Smith

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

vanessalwalker
Vanessa Walker added this to Best of the Week: 32 Open-Plan Interiors Done Right17 Feb 2019

14. Location: London, UK Designer: Stephen Fletcher Architects Features: Seating to separate.

What Houzzers are commenting on:

mary_lo76
Mary Lo added this to Mary's ideas18 Aug 2019

Hallway and open plan to make hallway spacious

nicolapowell40
nicolapowell40 added this to Living Room5 Aug 2019

side wall, separating the hall/living room

People who liked this photo also liked
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
Wimbledon
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
Wimbledon
Ellerby
Singapore
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.