akiHAUS Design Studio
23 Reviews

组屋室内 @ Jellicoe Road

Country: Singapore
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Living - Swathed in an off-grey colour, the ceiling was painted a specific neutral hue to match the existing granite flooring.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Living - Walls and cabinetry in white push the confines of the space further, making it appear more spacious.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Living - To accentuate the monochromatic black and white color scheme, the ceiling was painted in an off white shade of grey, echoing the existing grey granite floors.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Living - With the structural beam and column integrated seamlessly within the divider, what used to be an eyesore is now brimming with functionality.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Dining - Referencing the typical way American homes are divided, the dining area functions well as a separate room for working and studying and receive minimal disruption from the living room.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Bedroom - Flush with the wall is the custom-built wardrobe which has been re-configured in terms of the size. It has been extended to disguise the air-con trunking just above it and to add more inches to the wardrobe.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Bathroom - By cladding the walls with grey homogenous tiles that evoke a luxurious natural stone texture, a fresh design concept of using darker hues for the walls and a lighter touch for the flooring was used. A sophisticated looking space that highlights all the striking details.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Dining - Referencing the typical way American homes are divided, the dining area functions well as a separate room for working and studying and receive minimal disruption from the living area.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Entrance - The cabinetry along the front entrance provides shoe storage and a hidden compartment for electronic devices like the wireless router. There are ventilation holes within the compartment as a cooling measure for the devices.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Living - Layering white on white with visually striking black cornices and skirting evokes a Colonial American vibe. The black borders have a defined purpose beyond aesthetics. The cornices and skirting hide the wires.
EmbedQuestion
组屋室内 @ Jellicoe Road
0 Saves | 0 Questions
Living - The newly built wall acts as a full height storage feature with a glossy pearl white laminate finish. A very American home, in a way that it has dedicated areas that are separate from one another, with 'portals' that lead from one room to another.
EmbedQuestion