JRP Design & Remodel
JRP Design & Remodel
Average rating: 4.9 out of 5 stars45 ReviewsView Profile

Clean Contemporary Backyard

Our client came to us with a desire to take an overgrown, neglected space and transform it into a clean contemporary backyard for the family to enjoy. Having had less than stellar experiences with other contractors, they wanted to find a trustworthy company; One that would complement their style and provide excellent communication. They saw a JRP banner at their son's baseball game at Westlake High School and decided to call. After meeting with the team, they knew JRP was the firm they needed to give their backyard a complete overhaul. With a focus on sleek, clean lines, this contemporary backyard is captivating. The outdoor family room is a perfect blend of beauty, form, and function. JRP reworked the courtyard and dining area to create a space for the family to enjoy together. An outdoor pergola houses a media center and lounge. Restoration Hardware low profile furniture provides comfortable seating while maintaining a polished look. The adjacent barbecue is perfect for crafting up family dinners to enjoy amidst a Southern California sunset. Before renovating, the landscaping was an unkempt mess that felt overwhelming. Synthetic grass and concrete decking was installed to give the backyard a fresh feel while offering easy maintenance. Gorgeous hardscaping takes the outdoor area to a whole new level. The resurfaced free-form pool joins to a lounge area that's perfect for soaking up the sun while watching the kids swim. Hedges and outdoor shrubs now maintain a clean, uniformed look. A tucked-away area taken over by plants provided an opportunity to create an intimate outdoor dining space. JRP added wooden containers to accommodate touches of greenery that weren't overwhelming. Bold patterned statement flooring contrasts beautifully against a neutral palette. Additionally, our team incorporated a fireplace for a feel of coziness. Once an overlooked space, the clients and their children are now eager to spend time outdoors together. This clean contemporary backyard renovation transformed what the client called "an overgrown jungle" into a space that allows for functional outdoor living and serene luxury. Photographer: Andrew - OpenHouse VC

Question About This Photo (1)

Have a question about this photo? Ask our community.
What Houzzers are commenting on
Cheryl Reynolds added this to TAB's folder of things!2 days ago

I WANT 2 GO THERE!!

Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.