508,107 Staircase Design Photos

Energy Efficient in Los Altos
Energy Efficient in Los Altos
Young & Borlik Architects, inc.Young & Borlik Architects, inc.
Vertical wood siding on the walls of this three-story stair extend the open volumes of the entry, basement and second floor. The open central cor spills natural light from above through all three levels. Open risers and narrow railings contribute to the openness of the space and offer an invitation to explore.
Brooklyn Townhouse
Brooklyn Townhouse
Ben HerzogBen Herzog
Shoe storage under stairway
Westway Entry Hall
Westway Entry Hall
L. Lumpkins Architect, Inc.L. Lumpkins Architect, Inc.
Paneled Entry and Entry Stair. Photography by Michael Hunter Photography.
Urban Lake Cottage
Urban Lake Cottage
Charlie & Co. Design, LtdCharlie & Co. Design, Ltd
General Contractor: Hagstrom Builders | Photos: Corey Gaffer Photography
Lake Front Country Estate
Lake Front Country Estate
Markalunas Architecture GroupMarkalunas Architecture Group
Lake Front Country Estate Front Hall, design by Tom Markalunas, built by Resort Custom Homes. Photography by Rachael Boling.
Manhattan Micro-Loft
Manhattan Micro-Loft
Specht ArchitectsSpecht Architects
Located at the top of a brownstone on Manhattan's Upper West Side, this apartment had a tiny footprint of just 425 feet, but the space stretched vertically for approximately 25 feet, and had access to a roof terrace. Our solution created four separate "living platforms" inserted within the space that provide room for all the essentials and still allow the apartment to feel open and light-filled. The lowest level is an entry and kitchen space, and a few steps up is the main living area. Above the living area is a cantilevered bed pavilion that projects out into the main space, supported on steel beams. A final stair leads up to a roof garden. All the spaces flow into one another, and the idea of distinct "rooms" dissolved. Given the miniscule size of the apartment, every inch of space is put to use. Stairs are not merely for circulation through the apartment, but feature built-in storage cabinetry and drawers below. The main bath and shower, in fact, are also built below the primary staircase. The kitchen features fully concealed appliances, flip up high storage units for easy access, and a countertop that wraps into the main living space, becoming a virtual 'hearth' with built-in entertainment system. There are no traditional closets in the entire apartment. Materials throughout are selected to emphasize the spatial characteristics of the project. The perimeter is light, with painted (existing) brick, glass backsplashes and shelving, and white lacquered kitchen cabinets, stair cabinets, and fittings. The cantilevered bed pavilion is clad in dark wood, and anchors the space - a central object around which everything revolves. A dark wood floor and wood stair treads lead through and around the apartment, spiraling up onto the wood deck at the room. Given the number of built-in features, furnishings are minimal in number, with only a couch, coffee table, bed, and a side chair necessary. Design Team: Scott Specht, Louise Harpman, Amy Lopez-Cepero, Sheryl Jordan, Devin Keyes Photography: Taggart Sorenson Press and Awards AIA Design Award Architizer A+ Award The New York Times "Tiny Homes Hunting" on DIY TV Interior Design "Best of Year"
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Architecture Saville IsaacsArchitecture Saville Isaacs
Internal - Floating Staircase Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs Project Summary Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The interpretation of experiencing life at the beach in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of pavilions, courtyards and outdoor rooms. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ A progression of pavilions and courtyards are strung off a circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. The interiors reinforce architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun.   Project Description Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The house is designed to maximise the spectacular Avoca beachfront location with a variety of indoor and outdoor rooms in which to experience different aspects of beachside living. Client brief: home to accommodate a small family yet expandable to accommodate multiple guest configurations, varying levels of privacy, scale and interaction. A home which responds to its environment both functionally and aesthetically, with a preference for raw, natural and robust materials. Maximise connection – visual and physical – to beach. The response was a series of operable spaces relating in succession, maintaining focus/connection, to the beach. The public spaces have been designed as series of indoor/outdoor pavilions. Courtyards treated as outdoor rooms, creating ambiguity and blurring the distinction between inside and out. A progression of pavilions and courtyards are strung off circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. Verandah is final transition space to beach: enclosable in winter; completely open in summer. This project seeks to demonstrates that focusing on the interrelationship with the surrounding environment, the volumetric quality and light enhanced sculpted open spaces, as well as the tactile quality of the materials, there is no need to showcase expensive finishes and create aesthetic gymnastics. The design avoids fashion and instead works with the timeless elements of materiality, space, volume and light, seeking to achieve a sense of calm, peace and tranquillity. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Focus is on the tactile quality of the materials: a consistent palette of concrete, raw recycled grey ironbark, steel and natural stone. Materials selections are raw, robust, low maintenance and recyclable. Light, natural and artificial, is used to sculpt the space and accentuate textural qualities of materials. Passive climatic design strategies (orientation, winter solar penetration, screening/shading, thermal mass and cross ventilation) result in stable indoor temperatures, requiring minimal use of heating and cooling. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Accommodation is naturally ventilated by eastern sea breezes, but sheltered from harsh afternoon winds. Both bore and rainwater are harvested for reuse. Low VOC and non-toxic materials and finishes, hydronic floor heating and ventilation ensure a healthy indoor environment. Project was the outcome of extensive collaboration with client, specialist consultants (including coastal erosion) and the builder. The interpretation of experiencing life by the sea in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of the pavilions, courtyards and outdoor rooms. The interior design has been an extension of the architectural intent, reinforcing architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum capacity. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/
Project | Coastal Beach House
Project | Coastal Beach House
Eco Outdoor USAEco Outdoor USA
Architecture & Interiors: Studio Esteta Photography: Sean Fennessy Located in an enviable position within arm’s reach of a beach pier, the refurbishment of Coastal Beach House references the home’s coastal context and pays homage to it’s mid-century bones. “Our client’s brief sought to rejuvenate the double storey residence, whilst maintaining the existing building footprint”, explains Sarah Cosentino, director of Studio Esteta. As the orientation of the original dwelling already maximized the coastal aspect, the client engaged Studio Esteta to tailor the spatial arrangement to better accommodate their love for entertaining with minor modifications. “In response, our design seeks to be in synergy with the mid-century character that presented, emphasizing its stylistic significance to create a light-filled, serene and relaxed interior that feels wholly connected to the adjacent bay”, Sarah explains. The client’s deep appreciation of the mid-century design aesthetic also called for original details to be preserved or used as reference points in the refurbishment. Items such as the unique wall hooks were repurposed and a light, tactile palette of natural materials was adopted. The neutral backdrop allowed space for the client’s extensive collection of art and ceramics and avoided distracting from the coastal views.
Marquette | 2017
Marquette | 2017
Coats HomesCoats Homes
Description: Interior Design by Neal Stewart Designs ( http://nealstewartdesigns.com/). Architecture by Stocker Hoesterey Montenegro Architects ( http://www.shmarchitects.com/david-stocker-1/). Built by Coats Homes (www.coatshomes.com). Photography by Costa Christ Media ( https://www.costachrist.com/). Others who worked on this project: Stocker Hoesterey Montenegro
Bramfield Road
Bramfield Road
Blakes LondonBlakes London
Malcolm Menzies - 82mm Photography

508,107 Staircase Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalize my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Approve’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.