303,767 Hallway Design Photos

4207 Augusta Avenue, Richmond VA
4207 Augusta Avenue, Richmond VA
Richmond Hill Design + BuildRichmond Hill Design + Build
Charming and timeless, 5 bedroom, 3 bath, freshly-painted brick Dutch Colonial nestled in the quiet neighborhood of Sauer’s Gardens (in the Mary Munford Elementary School district)! We have fully-renovated and expanded this home to include the stylish and must-have modern upgrades, but have also worked to preserve the character of a historic 1920’s home. As you walk in to the welcoming foyer, a lovely living/sitting room with original fireplace is on your right and private dining room on your left. Go through the French doors of the sitting room and you’ll enter the heart of the home – the kitchen and family room. Featuring quartz countertops, two-toned cabinetry and large, 8’ x 5’ island with sink, the completely-renovated kitchen also sports stainless-steel Frigidaire appliances, soft close doors/drawers and recessed lighting. The bright, open family room has a fireplace and wall of windows that overlooks the spacious, fenced back yard with shed. Enjoy the flexibility of the first-floor bedroom/private study/office and adjoining full bath. Upstairs, the owner’s suite features a vaulted ceiling, 2 closets and dual vanity, water closet and large, frameless shower in the bath. Three additional bedrooms (2 with walk-in closets), full bath and laundry room round out the second floor. The unfinished basement, with access from the kitchen/family room, offers plenty of storage.
Best of Houzz 2024: The results are in!
Now and Zen - Mudroom
Now and Zen - Mudroom
Drewett WorksDrewett Works
Not many mudrooms have the ambience of an art gallery, but this cleverly designed area has white oak cubbies and cabinets for storage and a custom wall frame at right that features rotating artwork. The flooring is European oak. Project Details // Now and Zen Renovation, Paradise Valley, Arizona Architecture: Drewett Works Builder: Brimley Development Interior Designer: Ownby Design Photographer: Dino Tonn Millwork: Rysso Peters Limestone (Demitasse) flooring and walls: Solstice Stone Windows (Arcadia): Elevation Window & Door https://www.drewettworks.com/now-and-zen/
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Devon Farmhouse
Devon Farmhouse
Woodford Architecture and InteriorsWoodford Architecture and Interiors
Richard Downer This Georgian property is in an outstanding location with open views over Dartmoor and the sea beyond. Our brief for this project was to transform the property which has seen many unsympathetic alterations over the years with a new internal layout, external renovation and interior design scheme to provide a timeless home for a young family. The property required extensive remodelling both internally and externally to create a home that our clients call their “forever home”. Our refurbishment retains and restores original features such as fireplaces and panelling while incorporating the client's personal tastes and lifestyle. More specifically a dramatic dining room, a hard working boot room and a study/DJ room were requested. The interior scheme gives a nod to the Georgian architecture while integrating the technology for today's living. Generally throughout the house a limited materials and colour palette have been applied to give our client's the timeless, refined interior scheme they desired. Granite, reclaimed slate and washed walnut floorboards make up the key materials.
Lehi, House of Turquoise Blog, Featured Article
Lehi, House of Turquoise Blog, Featured Article
OSMOND DESIGNSOSMOND DESIGNS
Entryway design with blue door from Osmond Designs.
Cardiff New Build
Cardiff New Build
M Prevost DesignM Prevost Design
Custom mudroom limestone flooring
Master Bedroom Entry
Master Bedroom Entry
ODS ArchitectureODS Architecture
In the hills of San Anselmo in Marin County, this 5,000 square foot existing multi-story home was enlarged to 6,000 square feet with a new dance studio addition with new master bedroom suite and sitting room for evening entertainment and morning coffee. Sited on a steep hillside one acre lot, the back yard was unusable. New concrete retaining walls and planters were designed to create outdoor play and lounging areas with stairs that cascade down the hill forming a wrap-around walkway. The goal was to make the new addition integrate the disparate design elements of the house and calm it down visually. The scope was not to change everything, just the rear façade and some of the side facades. The new addition is a long rectangular space inserted into the rear of the building with new up-swooping roof that ties everything together. Clad in red cedar, the exterior reflects the relaxed nature of the one acre wooded hillside site. Fleetwood windows and wood patterned tile complete the exterior color material palate. The sitting room overlooks a new patio area off of the children’s playroom and features a butt glazed corner window providing views filtered through a grove of bay laurel trees. Inside is a television viewing area with wetbar off to the side that can be closed off with a concealed pocket door to the master bedroom. The bedroom was situated to take advantage of these views of the rear yard and the bed faces a stone tile wall with recessed skylight above. The master bath, a driving force for the project, is large enough to allow both of them to occupy and use at the same time. The new dance studio and gym was inspired for their two daughters and has become a facility for the whole family. All glass, mirrors and space with cushioned wood sports flooring, views to the new level outdoor area and tree covered side yard make for a dramatic turnaround for a home with little play or usable outdoor space previously. Photo Credit: Paul Dyer Photography.
The Barn
The Barn
Authenticity, LLCAuthenticity, LLC
Architect: Michelle Penn, AIA This barn home is modeled after an existing Nebraska barn in Lancaster County. Heating is by passive solar design, supplemented by a geothermal radiant floor system. Cooling will rely on a whole house fan and a passive air flow system. The passive system is created with the cupola, windows, transoms and passive venting for cooling, rather than a forced air system. Here you can see the underside of the gambrel roof and the stairs leading up to the cupola. The stair railing was created using goat fencing. The whole house fan has a pair of barn style doors that can be closed and secured shut during the winter. Photo Credits: Jackson Studios

303,767 Hallway Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.