3,610 Retro Hallway Design Photos

Project Vintage Vibes Kitchen
Project Vintage Vibes Kitchen
McGuire + Co. Kitchen & BathMcGuire + Co. Kitchen & Bath
Mudroom / back entry at our vintage kitchen remodeling project. Cherry cabinetry with open shelving, and concealed closet for coats and shoes, and broom closet.
Hallway Medallion
Hallway Medallion
Fratantoni Luxury Estates Design/Build/RemodelingFratantoni Luxury Estates Design/Build/Remodeling
We can't get enough of this hallway's chandeliers, wall sconces, mosaic floor tile, and wood flooring.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
A Mid-Century Modern Marvel
A Mid-Century Modern Marvel
Project GuruProject Guru
This beautiful home renovation featured a mid-century modern style throughout, unifying the spaces from the interior kitchen, dining, and baths to the exterior entryway.
Los Altos New Residence
Los Altos New Residence
Klopf ArchitectureKlopf Architecture
Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it. Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy. Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy. The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors. Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house. The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood. The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu 
Landscape Architect: Outer space Landscape Architects 
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers 
Staging: Da Lusso Design 
Photography ©2018 Mariko Reed 
Location: Los Altos, CA
 Year completed: 2017
Mid-Century Makeover
Mid-Century Makeover
Wiedemann Architects LLCWiedemann Architects LLC
Photography: Anice Hoachlander, Hoachlander Davis Photography.
Mid-Century Modern Kitchen
Mid-Century Modern Kitchen
Mohler + Ghillino ArchitectsMohler + Ghillino Architects
View of remodeled entry with kitchen beyond. Fred Kihara
Ashford Signature | Modin Rigid LVP Customer Space | Waterville, Ohio
Ashford Signature | Modin Rigid LVP Customer Space | Waterville, Ohio
FlooretFlooret
Deep tones of gently weathered grey and brown. A modern look that still respects the timelessness of natural wood.
50's ITALIAN LAKE HOUSE
50's ITALIAN LAKE HOUSE
Tommaso Giunchi ArchitettiTommaso Giunchi Architetti
Vista del corridoio; pavimento in resina e pareti colore Farrow&Ball rosso bordeaux (eating room 43)
Palo Alto Eichler
Palo Alto Eichler
Yama ArchitectureYama Architecture
yamamardesign architects, david yama alison damonte interior design bruce damonte photography
Woodhaven Modern
Woodhaven Modern
Flavin ArchitectsFlavin Architects
Our clients wanted to replace an existing suburban home with a modern house at the same Lexington address where they had lived for years. The structure the clients envisioned would complement their lives and integrate the interior of the home with the natural environment of their generous property. The sleek, angular home is still a respectful neighbor, especially in the evening, when warm light emanates from the expansive transparencies used to open the house to its surroundings. The home re-envisions the suburban neighborhood in which it stands, balancing relationship to the neighborhood with an updated aesthetic. The floor plan is arranged in a “T” shape which includes a two-story wing consisting of individual studies and bedrooms and a single-story common area. The two-story section is arranged with great fluidity between interior and exterior spaces and features generous exterior balconies. A staircase beautifully encased in glass stands as the linchpin between the two areas. The spacious, single-story common area extends from the stairwell and includes a living room and kitchen. A recessed wooden ceiling defines the living room area within the open plan space. Separating common from private spaces has served our clients well. As luck would have it, construction on the house was just finishing up as we entered the Covid lockdown of 2020. Since the studies in the two-story wing were physically and acoustically separate, zoom calls for work could carry on uninterrupted while life happened in the kitchen and living room spaces. The expansive panes of glass, outdoor balconies, and a broad deck along the living room provided our clients with a structured sense of continuity in their lives without compromising their commitment to aesthetically smart and beautiful design.
Парижанка
Парижанка
Tatiana Nikitina PhotographyTatiana Nikitina Photography
Квартира с парижским шармом в центре Санкт-Петербурга. Автор проекта: Ксения Горская.
Organization of All closets in a Family home
Organization of All closets in a Family home
All Buttoned Up - Smart Organization SolutionsAll Buttoned Up - Smart Organization Solutions
Hall Closet for a family of 4. Client needed space to store all coats, shoes and school backpacks and paperwork in one space. Baskets on the door house library and text books and school communications. Illumere Photography
Mid-Century Raised Ranch Remodel
Mid-Century Raised Ranch Remodel
The Artisans Group, Inc.The Artisans Group, Inc.
Winner of the 2018 Tour of Homes Best Remodel, this whole house re-design of a 1963 Bennet & Johnson mid-century raised ranch home is a beautiful example of the magic we can weave through the application of more sustainable modern design principles to existing spaces. We worked closely with our client on extensive updates to create a modernized MCM gem. Extensive alterations include: - a completely redesigned floor plan to promote a more intuitive flow throughout - vaulted the ceilings over the great room to create an amazing entrance and feeling of inspired openness - redesigned entry and driveway to be more inviting and welcoming as well as to experientially set the mid-century modern stage - the removal of a visually disruptive load bearing central wall and chimney system that formerly partitioned the homes’ entry, dining, kitchen and living rooms from each other - added clerestory windows above the new kitchen to accentuate the new vaulted ceiling line and create a greater visual continuation of indoor to outdoor space - drastically increased the access to natural light by increasing window sizes and opening up the floor plan - placed natural wood elements throughout to provide a calming palette and cohesive Pacific Northwest feel - incorporated Universal Design principles to make the home Aging In Place ready with wide hallways and accessible spaces, including single-floor living if needed - moved and completely redesigned the stairway to work for the home’s occupants and be a part of the cohesive design aesthetic - mixed custom tile layouts with more traditional tiling to create fun and playful visual experiences - custom designed and sourced MCM specific elements such as the entry screen, cabinetry and lighting - development of the downstairs for potential future use by an assisted living caretaker - energy efficiency upgrades seamlessly woven in with much improved insulation, ductless mini splits and solar gain

3,610 Retro Hallway Design Photos

Rockwall Masterpiece
Rockwall Masterpiece
Vernon WentzVernon Wentz
Photography by Vernon Wentz of Ad Imagery
1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.