325,535 Fusion Living Room Design Photos

Parkwood Road Residence Living Room 2
Parkwood Road Residence Living Room 2
O’Hara InteriorsO’Hara Interiors
Martha O'Hara Interiors, Interior Selections & Furnishings | Charles Cudd De Novo, Architecture | Troy Thies Photography | Shannon Gale, Photo Styling
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
SouthEnd RowHome Living
SouthEnd RowHome Living
ZeroEnergy DesignZeroEnergy Design
This renovated brick rowhome in Boston’s South End offers a modern aesthetic within a historic structure, creative use of space, exceptional thermal comfort, a reduced carbon footprint, and a passive stream of income. DESIGN PRIORITIES. The goals for the project were clear - design the primary unit to accommodate the family’s modern lifestyle, rework the layout to create a desirable rental unit, improve thermal comfort and introduce a modern aesthetic. We designed the street-level entry as a shared entrance for both the primary and rental unit. The family uses it as their everyday entrance - we planned for bike storage and an open mudroom with bench and shoe storage to facilitate the change from shoes to slippers or bare feet as they enter their home. On the main level, we expanded the kitchen into the dining room to create an eat-in space with generous counter space and storage, as well as a comfortable connection to the living space. The second floor serves as master suite for the couple - a bedroom with a walk-in-closet and ensuite bathroom, and an adjacent study, with refinished original pumpkin pine floors. The upper floor, aside from a guest bedroom, is the child's domain with interconnected spaces for sleeping, work and play. In the play space, which can be separated from the work space with new translucent sliding doors, we incorporated recreational features inspired by adventurous and competitive television shows, at their son’s request. MODERN MEETS TRADITIONAL. We left the historic front facade of the building largely unchanged - the security bars were removed from the windows and the single pane windows were replaced with higher performing historic replicas. We designed the interior and rear facade with a vision of warm modernism, weaving in the notable period features. Each element was either restored or reinterpreted to blend with the modern aesthetic. The detailed ceiling in the living space, for example, has a new matte monochromatic finish, and the wood stairs are covered in a dark grey floor paint, whereas the mahogany doors were simply refinished. New wide plank wood flooring with a neutral finish, floor-to-ceiling casework, and bold splashes of color in wall paint and tile, and oversized high-performance windows (on the rear facade) round out the modern aesthetic. RENTAL INCOME. The existing rowhome was zoned for a 2-family dwelling but included an undesirable, single-floor studio apartment at the garden level with low ceiling heights and questionable emergency egress. In order to increase the quality and quantity of space in the rental unit, we reimagined it as a two-floor, 1 or 2 bedroom, 2 bathroom apartment with a modern aesthetic, increased ceiling height on the lowest level and provided an in-unit washer/dryer. The apartment was listed with Jackie O'Connor Real Estate and rented immediately, providing the owners with a source of passive income. ENCLOSURE WITH BENEFITS. The homeowners sought a minimal carbon footprint, enabled by their urban location and lifestyle decisions, paired with the benefits of a high-performance home. The extent of the renovation allowed us to implement a deep energy retrofit (DER) to address air tightness, insulation, and high-performance windows. The historic front facade is insulated from the interior, while the rear facade is insulated on the exterior. Together with these building enclosure improvements, we designed an HVAC system comprised of continuous fresh air ventilation, and an efficient, all-electric heating and cooling system to decouple the house from natural gas. This strategy provides optimal thermal comfort and indoor air quality, improved acoustic isolation from street noise and neighbors, as well as a further reduced carbon footprint. We also took measures to prepare the roof for future solar panels, for when the South End neighborhood’s aging electrical infrastructure is upgraded to allow them. URBAN LIVING. The desirable neighborhood location allows the both the homeowners and tenant to walk, bike, and use public transportation to access the city, while each charging their respective plug-in electric cars behind the building to travel greater distances. OVERALL. The understated rowhouse is now ready for another century of urban living, offering the owners comfort and convenience as they live life as an expression of their values. Eric Roth Photo
Funky and Fun Living Room
Funky and Fun Living Room
Ann Lowengart InteriorsAnn Lowengart Interiors
Dark gray tones are juxtaposed with bright shades of yellow, green, and orange in this funky and fun living room. Framed white windows emphasize the view while nature-inspired patterns and organic décor blur the lines between the indoors and out. A contemporary chandelier serves as a statement piece while a white mantel and stone fireplace create a strong focal point within the room.
Modern Craftsman
Modern Craftsman
BBA ArchitectsBBA Architects
Situated along the perimeter of the property, this unique home creates a continuous street wall, both preserving plenty of open yard space and maintaining privacy from the prominent street corner. A one-story mudroom connects the garage to the house at the rear of the lot which required a local zoning variance. The resulting L-shaped plan and the central location of a glass-enclosed stair allow natural light to enter the home from multiple sides of nearly every room. The Arts & Crafts inspired detailing creates a familiar yet unique facade that is sympathetic to the character and scale of the neighborhood. A chevron pattern is a key design element on the window bays and doors and continues inside throughout the interior of the home. 2022 NAHB Platinum Best in American Living Award View more of this home through #BBAModernCraftsman on Instagram.
Classic Modern - Fireplace
Classic Modern - Fireplace
Mia Rao DesignMia Rao Design
The adjoining cozy family room is highlighted by a herringbone tile fireplace surround and built-in shelving. Bright pops of color add to the interest.
Fossil Creek Living Room- Fireplace Wall
Fossil Creek Living Room- Fireplace Wall
Haven Design and ConstructionHaven Design and Construction
The focal point of this beautiful family room is the bookmatched marble fireplace wall. A contemporary linear fireplace and big screen TV provide comfort and entertainment for the family room, while a large sectional sofa and comfortable chaise provide seating for up to nine guests. Lighted LED bookcase cabinets flank the fireplace with ample storage in the deep drawers below. This family room is both functional and beautiful for an active family.
Dryden Lane
Dryden Lane
La Marco HomesLa Marco Homes
This stunning, light-filled two story great room has a full height fireplace made from Northern Irish black limestone.
Cat Mountain Residence
Cat Mountain Residence
Cornerstone ArchitectsCornerstone Architects
Conceived as a remodel and addition, the final design iteration for this home is uniquely multifaceted. Structural considerations required a more extensive tear down, however the clients wanted the entire remodel design kept intact, essentially recreating much of the existing home. The overall floor plan design centers on maximizing the views, while extensive glazing is carefully placed to frame and enhance them. The residence opens up to the outdoor living and views from multiple spaces and visually connects interior spaces in the inner court. The client, who also specializes in residential interiors, had a vision of ‘transitional’ style for the home, marrying clean and contemporary elements with touches of antique charm. Energy efficient materials along with reclaimed architectural wood details were seamlessly integrated, adding sustainable design elements to this transitional design. The architect and client collaboration strived to achieve modern, clean spaces playfully interjecting rustic elements throughout the home. Greenbelt Homes Glynis Wood Interiors Photography by Bryant Hill

325,535 Fusion Living Room Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.