38,752 Mediterranean Living Room Design Photos

CASA HORIZONTE
CASA HORIZONTE
RAAN arquitecturaRAAN arquitectura
Espacio abierto de día, salón comedor cocina.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
MEEM TOWNHOUSE
MEEM TOWNHOUSE
RITMONIORITMONIO
A place to contemplate and switch off, to enjoy the luxury of slowness. In the heart of Sóller, one of the most charming villages on the island of Mallorca, the Meem Townhouse boutique hotel is a high-level accommodation facility, the result of a recent renovation by the Al Cuadrado Arquitectura studio. The design intent was to preserve the original complex, an ancient traditional Majorcan residence from the eighteenth century, with particular attention to sustainability which is reflected in the choice of natural materials and with an exquisite Mediterranean taste. A "life project" strongly desired by the family of the owner, with the aim of promoting the philosophy of slow living and redefining the concept of contemporary hospitality, basing its accommodation offer on the importance of reconnecting body, soul and surrounding nature. The intention was to make a new place available to guests, away from the noise of the city, where they could feel at home. The result? Seven suites with a fresh, clean and bright design. The predominance of white, the use of marble and wood, high ceilings with exposed beams and skilful plays of natural light give the entire structure a sense of peace and harmony. The innovative style of Ritmonio products proved to be perfect for a boutique hotel of such great refinement; the transversality of the offer and the wide range of finishes available have allowed the designers to freely design the bathroom environments, to enjoy them to the fullest. The multiple solutions with different installation possibilities, such as the built-in unit for bath and shower, have also left ample compositional freedom. The iconic series of the brand, Diametro35, was once again able to stand out thanks to the Gold finish, inspired by the most precious of metals. A choice that gives the necessary elegance and vitality for the Meem Townhouse suites, in which the refinement of style is a particularly felt component. Thanks to the ergonomics of the shapes, a prerogative that guarantees maximum comfort during use, Diametro35 Gold is well suited to these sophisticated and elegant spaces, which it personalizes with a refined and unmistakable touch; the series fit perfectly into the context, becoming the ideal element around which the daily ritual of personal care and well-being was given new shape, redesigning it and making it unique. Designing hotel or contract spaces with Ritmonio products therefore means acting in a conscious manner, to guarantee an intelligent use of resources and satisfy the accommodation experience with a real all-round "wellness experience". Perfect features for the top hotel standards: thanks also to Ritmonio products, guests of the Meem Townhouse go through a sort of "holistic journey" through all the nuances of hospitality, in a place that combines respect for tradition with all the requests of contemporary luxury living.
Hidden Room
Hidden Room
Anushka ContractorAnushka Contractor
Dr. Shah works as a physician, and Mrs. Shah is a stay-at-home mom. Mrs. Shah was given the task of making their home colourful, upbeat, and bright in keeping with her personality. She was used to visiting her husband's clinic frequently, which had the traditional decor, therefore she didn't want to go mainstream with the typical dark wood and white interiors. Mr. Shah wanted the expenditure budget to be moderate, so we were free to experiment with colours and finishes. We turned the client's four-bedroom flat, which was builder-ready, into a three-bedroom one. We replaced the apartment's old tile flooring using Nexion "Coniwood Cedro" tiles throughout the entire space in a herringbone pattern. The builder left the kitchen in its original condition, and we replaced the sink and faucet in the dry areas of the two bathrooms and the powder room to freshen them up. The master bathroom received a total remodel. All free-standing furniture is created in-house and is customised for size and style. We immediately enter the spacious living area, which has big front windows that extend from end to end. A nesting coffee table and an L-shaped sofa make up the furniture arrangement. On the left, a movable-back upholstered swing, and two armchairs just across from it. The L-shaped sofa and the installation of a hardwood ceiling above the swing bring warmth to the room's plain, white ceiling. A tall highlighted mint green boxed panel with a modern design notion was inspired by old antique village doors and is located next to the armchairs. The boxed panel doubles as a closet and a door to one bedroom. The bedroom next to the living area serves as a guest room as well as a temporary residence for their oldest daughter's American family. She requested a dark green sofa and a Scandinavian aesthetic, which is how this space was designed. Since this room is the smallest of the others, we had to design a couch bed that can be converted into a comfortable queen-sized bed for visitors. We only added a pastel-coloured splash of paint art wallpaper in a wood frame at the back of the sofa since we wanted the room to be as tidy and white on the walls. The clients wanted more seats so they could utilise the space as a den and perhaps host small gatherings. Because of this, we placed a wooden bench with storage within and an upholstered seating ledge on top by the window. A white-finished dresser and desk with a bespoke design are placed next to the sofa. Wardrobes guide the way through the room's white and mirror-finished hallway. After passing through a little corridor with a textured, side-lit wall panel made of white Indian stone, we enter the living area once more. On the Indian stone wall, a teak wood console unit with an organic mirror above it and a little drawer for knick-knacks was mounted. The existing powder room, which was light grey and white in colour, is located just across from it. We replaced the sink and the faucet added a specially-made mirror and added a black and white drawer unit underneath. The large dining room has a table that accommodates eight people. A table with a veneer finish and a huge tile top is part of the setting. A dramatic and asymmetrical feeling is created by 5 dining chairs in white with 2 different types. An upholstered bench with an upholstered back was resting against the wall. To increase the size of the master bedroom, we moved the shared wall between the dining area and the master bedroom in the direction of the dining area. The dining area's constructed niche was the perfect location for the client's intended temple. The temple has veneer arched panels, a white door with a fluted finish for storage beneath the shelf, and an aqua-blue quartz inlay on a white stone back that serves as the temple's back. From the scraps of the composite stone, we also made the stairs to support the idol. The doors with a disguised white and mirror frame are next to the dining area. A tall storage unit, the kitchen, a second tall storage unit, and a third bedroom are all accessible starting from the right. The younger daughter and her husband, who frequently pays a visit to the couple, will use this bedroom. The layout of this bedroom, which is reached by a lengthy corridor, features a queen-size teak wood bed in the front, a headboard made of upholstered wood with a wooden frame, a side table with a fluted design panelled from top to bottom, and wardrobes with louvred designs on the right. A teak wood dresser with a drawer at the bottom is next to the closet. Streamlined profile lighting built into the mirror. Our client was particular that her room is made of wood and has straightforward ideas, therefore there is a ladder desk directly across from the bed in the corner. Then we make our way back to the dining room. A dramatic blue door that goes into the master bedroom is located next to the hidden mirror and white-framed doors. This bedroom was created by combining two tiny bedrooms into one, giving the enormous king-size bed and wardrobes space on both sides. The bed and the white dressing area with the white wood-finished wardrobes for the clients' everyday use are visible upon arrival on the left. Next to this wardrobe is the master bathroom, which features a colour scheme of aqua blue, wood, and cream with gold fixtures and decorations. A shelf made of unfinished wood with lighting fixtures was added as a feature. For the clients' outerwear, there is another wardrobe section completed in bolivar green wood across from the bed. Each bedroom has a large window that lets in enough natural light to brighten the room.
11th Street
11th Street
Joseph Spierer Architects, Inc.Joseph Spierer Architects, Inc.
A view of the loft-style living room showing a double height ceiling with five windows, a cozy fireplace and a steel chandelier.
Villa privée en Toscane
Villa privée en Toscane
Studio CatoirStudio Catoir
Conception architecturale d’un domaine agricole éco-responsable à Grosseto. Au coeur d’une oliveraie de 12,5 hectares composée de 2400 oliviers, ce projet jouit à travers ses larges ouvertures en arcs d'une vue imprenable sur la campagne toscane alentours. Ce projet respecte une approche écologique de la construction, du choix de matériaux, ainsi les archétypes de l‘architecture locale.

38,752 Mediterranean Living Room Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.