Los Altos New Residence
Los Altos New Residence
Klopf Architecture
Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it. Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy. Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy. The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors. Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house. The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood. The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu 
Landscape Architect: Outer space Landscape Architects 
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers 
Staging: Da Lusso Design 
Photography ©2018 Mariko Reed 
Location: Los Altos, CA
 Year completed: 2017
Ozone
Ozone
Swell Homes
DMax photography, Liz Prater interior design and fit out. Swell Homes addition and renovation.
Auerbach Property
Auerbach Property
Paradise Restored Landscaping & Exterior Design
Outdoor Living Spaces, Custom Wood Structures, Firepits, Outdoor Fireplaces, Outdoor Seating, Flagstone Hardscaping, 1/4 Minus Walkway, Professionally Designed Landscape, Cedar Fencing
ROB ROY Sliding Barn Door Hardware
ROB ROY Sliding Barn Door Hardware
Krownlab
These homeowners added a great flexible space by adding this great little unit in the back yard. Is it a studio? An office? A guest room? All of these and more! The interior opens directly into the back yard and garden by using Krown Lab's ROB ROY sliding barn door hardware on a wall of moveable windows. By designing in this flexibility they really blend the line between living spaces and bring the outdoors in.
E 18th Ave
E 18th Ave
Aloe Designs
Custom multi-level vegetable beds and an in-ground BBQ pit add function to this contemporary garden space.
Urban Retreat
Urban Retreat
Southview Design
The client wanted patio space for a chair so she could relax in the sun when the mood struck. The only spot in the yard with any sun is near the fence gate. A full-range New York Bluestone patio was added using 30” x 30” slabs. These slabs are dry-set so leveling was a challenge.
San Roque Get-a-Way
San Roque Get-a-Way
Margie Grace - Grace Design Associates
Naturalist, hot tub with flagstone, Stone Fire Pit, adirondack chairs make a great outdoor living space. Holly Lepere
Singapore
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.