Compassvale Apartment

The brief was to transform the apartment into a home that was suited to our client’s (a young married couple) needs of entertainment and desire for an open plan.

By reimagining the spatial hierarchy of a typical Singaporean home, the existing living room was converted nto a guest room, 2 bedrooms were also transformed into a single living space centered in the heart of the apartment.

White frameless doors were used in the master and guest bedrooms, extending and brightening the hallway when left open. Accents of graphic and color were also used against a pared down material palette to form the backdrop for the owners’ collection of objects and artwork that was a reflection of the young couple’s vibrant personalities.

Photographer: Tessa Choo

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

webuser_367920572
Andria C added this to Andria and Greg Studio Kitchen21 February 2021

Dark wood/grey cabinets with white, teal accent wall.

jamesasimpson
jamesasimpson added this to dream home21 April 2020

Green wood & white combo looks good

nicholas_deroose
nicholas deroose added this to nicholas' ideas3 March 2020

do I need a kitchen island.maybe to put potluck stuff ?

klavenne
klavenne added this to Small Galley Kitchen19 November 2019

Partial open shelving breaks up the monolith cabinet line

Kitchens with Similar Colours
Dun Laoghaire
HAGA KYRKOGATA ÅTTA
Open Concept Kitchen with Prep Space in Maple Grove
Dora Whitley Farmhouse
Blue and White Kitchen in Yardley
Klarviksgatan
Willow Street
Rénovation écologique - maison de ville - 160m²
Singapore
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.