166,518 Modern Exterior Design Photos

Port Ludlow House
Port Ludlow House
FINNE ArchitectsFINNE Architects
The Port Ludlow Residence is a compact, 2400 SF modern house located on a wooded waterfront property at the north end of the Hood Canal, a long, fjord-like arm of western Puget Sound. The house creates a simple glazed living space that opens up to become a front porch to the beautiful Hood Canal. The east-facing house is sited along a high bank, with a wonderful view of the water. The main living volume is completely glazed, with 12-ft. high glass walls facing the view and large, 8-ft.x8-ft. sliding glass doors that open to a slightly raised wood deck, creating a seamless indoor-outdoor space. During the warm summer months, the living area feels like a large, open porch. Anchoring the north end of the living space is a two-story building volume containing several bedrooms and separate his/her office spaces. The interior finishes are simple and elegant, with IPE wood flooring, zebrawood cabinet doors with mahogany end panels, quartz and limestone countertops, and Douglas Fir trim and doors. Exterior materials are completely maintenance-free: metal siding and aluminum windows and doors. The metal siding has an alternating pattern using two different siding profiles. The house has a number of sustainable or “green” building features, including 2x8 construction (40% greater insulation value); generous glass areas to provide natural lighting and ventilation; large overhangs for sun and rain protection; metal siding (recycled steel) for maximum durability, and a heat pump mechanical system for maximum energy efficiency. Sustainable interior finish materials include wood cabinets, linoleum floors, low-VOC paints, and natural wool carpet.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
A Modern Smart House
A Modern Smart House
CantoniCantoni
A tech-savvy family looks to Cantoni designer George Saba and architect Keith Messick to engineer the ultimate modern marvel in Houston’s Bunker Hill neighborhood. Photos By: Michael Hunter & Taggart Sorensen
Villa Zero
Villa Zero
Oboe 27Oboe 27
El espacio exterior de la vivienda combina a la perfección lujo y naturaleza. Creamos una zona de sofás donde poder relajarse y disfrutar de un cóctel antes de la cena. Para ello elegimos la colección Factory de Vondom en tonos beiges con cojines en terracota. La zona de comedor al aire libre es de la firma Fast, sillas Ria y mesa All size, en materiales como aluminio, cuerda y piedra.
Hussain ji House
Hussain ji House
DESIGN PLUS STUDIODESIGN PLUS STUDIO
House has been design in modern look.on the ground floor there will be shop and above ground for owner.In the exterior design ther is used of HPL sheet and and paint.It give some unique features.
Haus WI in München
Haus WI in München
Jacob&Spreng Architekten GmbHJacob&Spreng Architekten GmbH
Dezent und zurückhaltend zeigt sich das Einfamilienhaus in seiner äußeren Erscheinung innerhalb eines gehobenen Wohnviertels in München. Die Schlichtheit der Fassade wird zum einen durch die Rhythmisierung der vertikalen Holzverschalung und zum anderen durch gezielt gesetzte Rücksprünge subtil durchbrochen. Diese erweitern einzelne Fensterelemente oder fassen sie zusammen, um eine harmonische Gliederung in die Gesamtansichten der Gebäudeseiten zu bringen. So konnten die Fenstergrößen je nach Raumlage, Größe, Belichtungswunsch und Überhitzungsschutz sinnvoll gewählt werden, ohne gestalterische Kompromisse einzugehen. Die klare Architektursprache findet sich auch im Innenraum wieder. Sie bot die Grundlage, um in enger Zusammenarbeit mit „stephanie tatenhorst – interior“ fein abgestimmte Details für die Innenraumgestaltung zu entwickeln und damit die Individualität der Bewohner zum Ausdruck kommen zu lassen. Mit viel Gespür sind Farbgebung und der Einsatz besonderer Materialien aufeinander und auf die jeweiligen Räume abgestimmt. Im Erdgeschoss ist eine offene, lichte Raumabfolge aus öffentlichem und privatem Ankommen, Arbeiten, Kochen, Essen und Wohnen um einen freistehenden Kubus angeordnet. Dieser grün gebeizte hölzerne Kern beherbergt unterschiedliche Funktionen, die beinahe unsichtbar integriert sind und die jeweils benachbarten Nutzungszonen erweitern: Der Kücheninsel gegenüber bietet er Raum für Anrichte, Küchengeräte und Stauraum, dem Essbereich gegenüber eine Ausstellungswand für Kunst. Zum Erschließungsflur hin reihen sich als detailreich gestaltete Schrankwand getarnt weitere Nebenräume und ein Aufzug aneinander. In das Obergeschoss führt eine geradläufige Treppe, an deren Seitenwand Tageslicht durch ein treppenlauflanges Oberlicht hinabstreift. Hier befinden sich die Privaträume. Das Schlafzimmer mit offener Ankleide als Übergangszone zum Bad lädt inklusive dem Duschbereich zu einem Wandelgang mit vielfältiger Wegeführung ein. Läuft man die Treppe hinunter ins Untergeschoss fällt der Blick in den verglasten Weinkeller, der durch seine Möblierung und Beleuchtung dazu beiträgt, dem insgesamt hochwertig und hell gestaltetem Geschoss Wohnlichkeit zu verleihen. Eine starke Verflechtung des Innen- und Außenraums entsteht durch eine raumhohe, beinahe vollflächige Öffnung des Erdgeschosses über Eck. Ein freistehender Kamin mit Feuerstellen nach innen und außen und durchlaufender Bekleidung aus Natursteinplatten betont diese zusätzlich. Der Pool ist das zentrale Element innerhalb der „Innenhofsituation“, die das Wohngebäude mit seiner überdachten Terrasse zusammen mit dem Poolhaus und dessen vorgelagerten Sonnendeck mit der gegenüberliegenden Außenküche aufspannt. An diesen Bereich schließen weitläufige natürliche Gartenflächen mit großem Pflanzenreichtum, Sträuchern und Beeten an. So laden die verschiedenen Sitz- und Liegemöglichkeiten, teils sonnig, teils wind- und wettergeschützt, das ganze Jahr zur vielseitigen Nutzung des Außenbereichs ein. In der Flächenausdehnung schöpft der Baukörper das geltende Bebauungsrecht des Grundstücks zwar aus, ließe aber dennoch eine nachträgliche Erweiterung durch Aufsetzen eines Staffelgeschosses zu. Da diese Möglichkeit von Anfang an mitgedacht wurde, konnte sie so in die Planung integriert werden, dass es der jetzigen Gestalt des Gebäudes nicht anzusehen, eine Erweiterung aber mit geringstmöglichem Aufwand möglich ist. Zudem ist das Haus barrierefrei konzipiert, so dass es in allen Lebensphasen ein komfortables Wohnen ermöglicht. Mit dem haustechnischen Konzept aus Luftwärmepumpe, Photovoltaikanlage, Spitzenlastgaskessel, kontrollierter Lüftungsanlage mit Wärmerückgewinnung und Kühldecken ist das Wohngebäude zukunftsfähig ausgestattet.
CORRAL VIEW | MOUNTAIN MODERN
CORRAL VIEW | MOUNTAIN MODERN
Andison Residential DesignAndison Residential Design
With minimalist simplicity and timeless style, this is the perfect Rocky Mountain escape! This Mountain Modern home was designed around incorporating contemporary angles, mixing natural and industrial-inspired exterior selections and the placement of uniquely shaped windows. Warm cedar elements, grey horizontal cladding, smooth white stucco, and textured stone all work together to create a cozy and inviting colour palette that blends into its mountain surroundings. The spectacular standing seam metal roof features beautiful cedar soffits to bring attention to the interesting angles. This custom home is spread over a single level where almost every room has a spectacular view of the foothills of the Rocky Mountains.
Cheyenne Trail
Cheyenne Trail
Sustainable Nine Design + BuildSustainable Nine Design + Build
Beautiful modern entry-way with a large driveway winding down and large front-facing windows.
Woodbluff Lane Residence, Camano Island WA
Woodbluff Lane Residence, Camano Island WA
Dan Nelson, Designs Northwest ArchitectsDan Nelson, Designs Northwest Architects
View to entry at sunset. Dining to the right of the entry. Photography by Stephen Brousseau.
Modern Farmhouse
Modern Farmhouse
UserUser
This modern farmhouse located outside of Spokane, Washington, creates a prominent focal point among the landscape of rolling plains. The composition of the home is dominated by three steep gable rooflines linked together by a central spine. This unique design evokes a sense of expansion and contraction from one space to the next. Vertical cedar siding, poured concrete, and zinc gray metal elements clad the modern farmhouse, which, combined with a shop that has the aesthetic of a weathered barn, creates a sense of modernity that remains rooted to the surrounding environment. The Glo double pane A5 Series windows and doors were selected for the project because of their sleek, modern aesthetic and advanced thermal technology over traditional aluminum windows. High performance spacers, low iron glass, larger continuous thermal breaks, and multiple air seals allows the A5 Series to deliver high performance values and cost effective durability while remaining a sophisticated and stylish design choice. Strategically placed operable windows paired with large expanses of fixed picture windows provide natural ventilation and a visual connection to the outdoors.

166,518 Modern Exterior Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.