25,172 Scandinavian Dining Room Design Photos

Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Palka Signature | Modin Rigid LVP Collection Scandinavian Customer Space | IN
Palka Signature | Modin Rigid LVP Collection Scandinavian Customer Space | IN
FlooretFlooret
Warm, light, and inviting with characteristic knot vinyl floors that bring a touch of wabi-sabi to every room. This rustic maple style is ideal for Japanese and Scandinavian-inspired spaces. With the Modin Collection, we have raised the bar on luxury vinyl plank. The result is a new standard in resilient flooring. Modin offers true embossed in register texture, a low sheen level, a rigid SPC core, an industry-leading wear layer, and so much more.
Projet Lemaître : une maison pop et lumineuse aux portes de Paris
Projet Lemaître : une maison pop et lumineuse aux portes de Paris
Atelier GermainAtelier Germain
Dans un style pop et arty, entrer dans un univers fort pour égailler son quotidien était primordial pour nos clients. En osant des combinaisons inattendues et en célébrant la créativité, ce style crée un environnement où l’art et la vie se rencontrent harmonieusement.
Scandinavian Kitchen London
Scandinavian Kitchen London
Sustainable KitchensSustainable Kitchens
With natural materials and clean lines, this Scandinavian-inspired kitchen channels stylish serenity. The European Oak brings a warm feel to the london kitchen extension balanced with white cabinets and worktops. The long run of tall cabinets houses a bespoke bar cabinet, double larder and a utility cupboard. The cool and calm nordic aesthetic continues into the banquette seating designed to create more space to allow for an open-plan lounge area as the social hub of the home.
Белая мансардная квартира в историческом центре Петербурга
Белая мансардная квартира в историческом центре Петербурга
ointeriorointerior
Обеденная зона, стол выполнен из натурального слэба дерева и вмещает до 8 персон.
The Slatted Extension
The Slatted Extension
YARD ArchitectsYARD Architects
We were asked to resolve a problem with the layout of a house in the Whitehall Park Conservation Area in Islington. The house had wonderful high ceilings and well proportioned reception rooms, but the kitchen was very compromised. It was housed in an old side return extension and accessed through a warren of other rooms. It was too small and low, didn’t relate well to the dining room and was cut off from the other rooms in the house, accessed down a small flight of steps. The owners wanted a generous, multifunctional family space where they could enjoy time together. Our solution was to take out the side wall of the rear reception room, reconstruct the side return completely and join the two spaces to create a lateral kitchen dining space. Behind this space the old dining room, with less access to natural light, became a utility room, cloakroom and music room. We flipped the kitchen into the old reception room and lowered the floor to create one seamless room level with the garden. This gave the kitchen a huge ceiling height and meant we could increase the size of the French doors which open out onto the garden, making them very grand and a real focal point of the room. The extension itself has a fully glazed roof to bring the most amount of light into the space, including electrically opening rooflights for ventilation. To avoid the dining room being overlooked by the neighbours upper windows, we designed a series of louvres made of oak to line the underside of the roof. These allow filtered light into the extension whilst maintaining a sense of privacy and enclosure. They are openable to allow the glass to be cleaned and we used them to inform the rest of the interior. The extension contrasts to the more traditional kitchen area with its high ceilings and ornate cornice, using oak panels as a lining around the walls. The opening into the kitchen forms a datum line, above which the oak is clad in battens to create texture and tie into design of the louvres. A bench containing storage runs all the way around the dining room and a large pivot window frames views from the music room into the garden. The window can be fully opened to connect the dining room to the outside. The rear wall of the dining room is finished in natural clay plaster, continuing the warm earthy tones of the oak cladding. Externally we used a traditional yellow stock brick so the extension feels like it belongs to the house, but we used the brick in a sawtooth bond, laying them at 45 degrees to create a triangular pattern which create interesting shadows throughout the day.
Paris 18 - Cocon familial
Paris 18 - Cocon familial
UserUser
Rénovation complète et re structuration des volumes pour cet appartement familial. 2020.

25,172 Scandinavian Dining Room Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.