49,444 Retro Kitchen Design Photos

Oak Hills Mid Century Modern
Oak Hills Mid Century Modern
Mosaik Design & RemodelingMosaik Design & Remodeling
This outdated kitchen came with flowered wallpaper, narrow connections to Entry and Dining Room, outdated cabinetry and poor workflow. By opening up the ceiling to expose existing beams, widening both entrys and adding taller, angled windows, light now steams into this bright and cheery Mid Century Modern kitchen. The custom Pratt & Larson turquoise tiles add so much interest and tie into the new custom painted blue door. The walnut wood base cabinets add a warm, natural element. A cozy seating area for TV watching, reading and coffee looks out to the new clear cedar fence and landscape.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Award Winning Mid-Century Modern Deck House
Award Winning Mid-Century Modern Deck House
The Design GalleryThe Design Gallery
This view shows the play of the different wood tones throughout the space. The different woods keep the eye moving and draw you into the inviting space. We love the classic Cherner counter stools. The nostalgic pendants create some fun and add sculptural interest. All track lighting was replaced and expanded by cutting through beams to create good task lighting for all kitchen surfaces.
Mid century Modern kitchen
Mid century Modern kitchen
Kelly Ann PhotographyKelly Ann Photography
Beautiful kitchen remodel in a 1950's mis century modern home in Yellow Springs Ohio The Teal accent tile really sets off the bright orange range hood and stove. Photo Credit, Kelly Settle Kelly Ann Photography
Project Vintage Vibes Kitchen
Project Vintage Vibes Kitchen
McGuire + Co. Kitchen & BathMcGuire + Co. Kitchen & Bath
Mid-century modern kitchen in Medford, MA, with cherry cabinetry, a small workstation island, quartz countertops, paneled dishwasher, and a custom tile backsplash in shades of blue. We reused the client's vintage blue glass light fixture. Double wall oven, and under counter beverage refrigerator. Project also includes a mudroom and powder room.
Atomic Ranch MCM Main House
Atomic Ranch MCM Main House
Breathe Design StudioBreathe Design Studio
Our Austin studio decided to go bold with this project by ensuring that each space had a unique identity in the Mid-Century Modern style bathroom, butler's pantry, and mudroom. We covered the bathroom walls and flooring with stylish beige and yellow tile that was cleverly installed to look like two different patterns. The mint cabinet and pink vanity reflect the mid-century color palette. The stylish knobs and fittings add an extra splash of fun to the bathroom. The butler's pantry is located right behind the kitchen and serves multiple functions like storage, a study area, and a bar. We went with a moody blue color for the cabinets and included a raw wood open shelf to give depth and warmth to the space. We went with some gorgeous artistic tiles that create a bold, intriguing look in the space. In the mudroom, we used siding materials to create a shiplap effect to create warmth and texture – a homage to the classic Mid-Century Modern design. We used the same blue from the butler's pantry to create a cohesive effect. The large mint cabinets add a lighter touch to the space. --- Project designed by the Atomic Ranch featured modern designers at Breathe Design Studio. From their Austin design studio, they serve an eclectic and accomplished nationwide clientele including in Palm Springs, LA, and the San Francisco Bay Area. For more about Breathe Design Studio, see here: https://www.breathedesignstudio.com/ To learn more about this project, see here: https://www.breathedesignstudio.com/atomic-ranch
Mid Century Dream
Mid Century Dream
SARA VANDERSTELT with Creative KitchensSARA VANDERSTELT with Creative Kitchens
Mid Century Dream Welborn Forest Cabinetry Avenue Slab Door Style ​Cherry in Wheat / Natural Stain HARDWARE : Chrome Finger Pulls COUNTERTOPS KITCHEN : Blanco Aspen Quartz Coutnertops BUILDER : D&M Design Company
Mid Century Modern Kitchen that's Connected to Nature
Mid Century Modern Kitchen that's Connected to Nature
Normandy RemodelingNormandy Remodeling
This mid-century modern home celebrates the beauty of nature, and this newly restored kitchen embraces the home's roots with materials to match. Walnut cabinets with a slab front in a natural finish complement the rest of the home's paneling beautifully. A thick quartzite countertop on the island, and the same stone for the perimeter countertops and backsplash feature an elegant veining. The natural light and large windows above the sink further connect this kitchen to the outdoors, making it a true celebration of nature.\
Park Slope Modern Row House
Park Slope Modern Row House
The Brooklyn StudioThe Brooklyn Studio
This residence was a complete gut renovation of a 4-story row house in Park Slope, and included a new rear extension and penthouse addition. The owners wished to create a warm, family home using a modern language that would act as a clean canvas to feature rich textiles and items from their world travels. As with most Brooklyn row houses, the existing house suffered from a lack of natural light and connection to exterior spaces, an issue that Principal Brendan Coburn is acutely aware of from his experience re-imagining historic structures in the New York area. The resulting architecture is designed around moments featuring natural light and views to the exterior, of both the private garden and the sky, throughout the house, and a stripped-down language of detailing and finishes allows for the concept of the modern-natural to shine. Upon entering the home, the kitchen and dining space draw you in with views beyond through the large glazed opening at the rear of the house. An extension was built to allow for a large sunken living room that provides a family gathering space connected to the kitchen and dining room, but remains distinctly separate, with a strong visual connection to the rear garden. The open sculptural stair tower was designed to function like that of a traditional row house stair, but with a smaller footprint. By extending it up past the original roof level into the new penthouse, the stair becomes an atmospheric shaft for the spaces surrounding the core. All types of weather – sunshine, rain, lightning, can be sensed throughout the home through this unifying vertical environment. The stair space also strives to foster family communication, making open living spaces visible between floors. At the upper-most level, a free-form bench sits suspended over the stair, just by the new roof deck, which provides at-ease entertaining. Oak was used throughout the home as a unifying material element. As one travels upwards within the house, the oak finishes are bleached to further degrees as a nod to how light enters the home. The owners worked with CWB to add their own personality to the project. The meter of a white oak and blackened steel stair screen was designed by the family to read “I love you” in Morse Code, and tile was selected throughout to reference places that hold special significance to the family. To support the owners’ comfort, the architectural design engages passive house technologies to reduce energy use, while increasing air quality within the home – a strategy which aims to respect the environment while providing a refuge from the harsh elements of urban living. This project was published by Wendy Goodman as her Space of the Week, part of New York Magazine’s Design Hunting on The Cut. Photography by Kevin Kunstadt

49,444 Retro Kitchen Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.