7,039 Retro Foyer Design Photos

Modern Porch
Modern Porch
place architecture:designplace architecture:design
The shape of the angled porch-roof, sets the tone for a truly modern entryway. This protective covering makes a dramatic statement, as it hovers over the front door. The blue-stone terrace conveys even more interest, as it gradually moves upward, morphing into steps, until it reaches the porch. Porch Detail The multicolored tan stone, used for the risers and retaining walls, is proportionally carried around the base of the house. Horizontal sustainable-fiber cement board replaces the original vertical wood siding, and widens the appearance of the facade. The color scheme — blue-grey siding, cherry-wood door and roof underside, and varied shades of tan and blue stone — is complimented by the crisp-contrasting black accents of the thin-round metal columns, railing, window sashes, and the roof fascia board and gutters. This project is a stunning example of an exterior, that is both asymmetrical and symmetrical. Prior to the renovation, the house had a bland 1970s exterior. Now, it is interesting, unique, and inviting. Photography Credit: Tom Holdsworth Photography Contractor: Owings Brothers Contracting
Front Entry
Front Entry
De Mattei ConstructionDe Mattei Construction
The front entry includes a built-in bench and storage for the family's shoes. Photographer: Tyler Chartier
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Midcentury Modern 2
Midcentury Modern 2
HAUS | Architecture For Modern LifestylesHAUS | Architecture For Modern Lifestyles
Midcentury Inside-Out Entry Wall brings outside inside - Architecture: HAUS | Architecture For Modern Lifestyles - Interior Architecture: HAUS with Design Studio Vriesman, General Contractor: Wrightworks, Landscape Architecture: A2 Design, Photography: HAUS
Cedar Cove Modern
Cedar Cove Modern
Flavin ArchitectsFlavin Architects
Cedar Cove Modern benefits from its integration into the landscape. The house is set back from Lake Webster to preserve an existing stand of broadleaf trees that filter the low western sun that sets over the lake. Its split-level design follows the gentle grade of the surrounding slope. The L-shape of the house forms a protected garden entryway in the area of the house facing away from the lake while a two-story stone wall marks the entry and continues through the width of the house, leading the eye to a rear terrace. This terrace has a spectacular view aided by the structure’s smart positioning in relationship to Lake Webster. The interior spaces are also organized to prioritize views of the lake. The living room looks out over the stone terrace at the rear of the house. The bisecting stone wall forms the fireplace in the living room and visually separates the two-story bedroom wing from the active spaces of the house. The screen porch, a staple of our modern house designs, flanks the terrace. Viewed from the lake, the house accentuates the contours of the land, while the clerestory window above the living room emits a soft glow through the canopy of preserved trees.
Quince Reverse Shed Eichler
Quince Reverse Shed Eichler
Guy Ayers, ArchitectGuy Ayers, Architect
Reverse Shed Eichler This project is part tear-down, part remodel. The original L-shaped plan allowed the living/ dining/ kitchen wing to be completely re-built while retaining the shell of the bedroom wing virtually intact. The rebuilt entertainment wing was enlarged 50% and covered with a low-slope reverse-shed roof sloping from eleven to thirteen feet. The shed roof floats on a continuous glass clerestory with eight foot transom. Cantilevered steel frames support wood roof beams with eaves of up to ten feet. An interior glass clerestory separates the kitchen and livingroom for sound control. A wall-to-wall skylight illuminates the north wall of the kitchen/family room. New additions at the back of the house add several “sliding” wall planes, where interior walls continue past full-height windows to the exterior, complimenting the typical Eichler indoor-outdoor ceiling and floor planes. The existing bedroom wing has been re-configured on the interior, changing three small bedrooms into two larger ones, and adding a guest suite in part of the original garage. A previous den addition provided the perfect spot for a large master ensuite bath and walk-in closet. Natural materials predominate, with fir ceilings, limestone veneer fireplace walls, anigre veneer cabinets, fir sliding windows and interior doors, bamboo floors, and concrete patios and walks. Landscape design by Bernard Trainor: www.bernardtrainor.com (see “Concrete Jungle” in April 2014 edition of Dwell magazine). Microsoft Media Center installation of the Year, 2008: www.cybermanor.com/ultimate_install.html (automated shades, radiant heating system, and lights, as well as security & sound).
Mid-Century Front Entry - Fox Point, WI
Mid-Century Front Entry - Fox Point, WI
Ginkgo Leaf StudioGinkgo Leaf Studio
A new front walk in poured concrete with inlaid bluestone runnels creates a more welcoming entry to this mid-century modern home. Renn Kuhnen Photography
Wayzata Mid Century Addition
Wayzata Mid Century Addition
Pinnacle Design & RemodelingPinnacle Design & Remodeling
What used to be the kitchen is now the entryway with a walk-in closet for more storage!
Buttonwood Split Level Foyer
Buttonwood Split Level Foyer
Grae Studio DesignGrae Studio Design
Split foyer with wall paneling detail and custom metal stair railing
West Slope Contemporary I Whole House Remodel
West Slope Contemporary I Whole House Remodel
COOPER Design BuildCOOPER Design Build
Custom double red doors with spaced window panels.
Split Box
Split Box
SALA ArchitectsSALA Architects
The clients for this project approached SALA ‘to create a house that we will be excited to come home to’. Having lived in their house for over 20 years, they chose to stay connected to their neighborhood, and accomplish their goals by extensively remodeling their existing split-entry home.
Northgate Entryway
Northgate Entryway
CarsonSpeer BuildersCarsonSpeer Builders
This mid-century modern was a full restoration back to this home's former glory. The vertical grain fir ceilings were reclaimed, refinished, and reinstalled. The floors were a special epoxy blend to imitate terrazzo floors that were so popular during this period. Reclaimed light fixtures, hardware, and appliances put the finishing touches on this remodel. photo by Inspiro 8 studios

7,039 Retro Foyer Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.