148,220 Retro Home Design Photos

Display set for the hall and the dining area - ann_mary81

Daniel Koh Photography
Living room - pema_wangchuk

Klopf Architecture and Jesse Ososki Art remodeled an existing Eichler atrium home into a brighter, more open, and more functional version of its original self. The goals were to preserve the Eichler look and feel without the need to strictly adhere to it. The scope of work included re-configuring the master bedroom/bath, the kitchen, and the hall bath/laundry area, as well as updating interior finishes throughout to be more sophisticated. The owners are detail-oriented and were very involved in the design process, down to the selection of lighting controls and stainless steel faceplates.Their design aesthetic leans toward the Scandinavian — light and bright, with simple straight lines and pure geometric shapes. The finish flooring is large porcelain tile (24” x 24”) in a neutral grey tone, providing a uniform backdrop against which other materials can stand out. The same tile continues into the shower floor (with a different finish texture for slip-resistance) and up the shower/tub walls (in a smaller size). Heath Classic Field ceramic tile in Modern Blue was used sparingly, to add color at the hall bath vanity backsplash and at the shampoo niches in both bathrooms. Back-painted soda glass in pale blue to match the Heath tile was used at the kitchen backsplash. This same accent color was also used at the front entry atrium door. Kitchen cabinetry, countertops, appliances, and light fixtures are all white, making the kitchen feel more airy and light. Countertops are Caesarstone Blizzard. The owners chose to keep some of the original Eichler elements: the concrete masonry fireplace; the stained tongue-and-groove redwood ceiling decking; and the luan wall paneling. The luan paneling was lightly sanded, cleaned, and re-stained. The owners also kept an added element that was installed by a previous owner: sliding shoji panels at all bedroom windows and sliding glass doors, for both privacy and sun control. Grooves were cut into the new tile flooring for the shoji panels to slide in, creating a more integrated look. Walnut was used to add warmth and contrast at the kitchen bar top and niche, the bathroom vanities, and the window sill/ledge under the kitchen window. This Burlingame Eichler Remodel is a 2,121 sf, 4 bedroom/2 bath home located in the heart of Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, Klara Kevane and Yegvenia Torres Zavala Contractor: Jesse Ososki Art Structural Engineer: Emmanuel Pun Photography ©2018 Mariko Reed Location: Burlingame, CA Year completed: 2017

Photographer: Mitchell Fong

New Entry Door Higher Resolution Photography

Alison Hammond Photography
Colour of the cabinet - blindfoldedv

Tigerwood Horizontal Fence on Cinder Block Patio Wall. Opened Entire Front of House Adding New Windows, Patio Doors and Clerestory. Photo by David Lauer. www.davidlauerphotography.com

Mindi Cooke

The minimal kitchen features a breakfast bar. Photo: Jim Bartsch

Luke Wayne Photography

Photographer: Mitchell Fong

This remodel of a mid century gem is located in the town of Lincoln, MA a hot bed of modernist homes inspired by Gropius’ own house built nearby in the 1940’s. By the time the house was built, modernism had evolved from the Gropius era, to incorporate the rural vibe of Lincoln with spectacular exposed wooden beams and deep overhangs. The design rejects the traditional New England house with its enclosing wall and inward posture. The low pitched roofs, open floor plan, and large windows openings connect the house to nature to make the most of its rural setting. Photo by: Nat Rea Photography

Photographer: Mitchell Fong

kenhaden.com Photography
Zen - webuser_497757

Singapore
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.