Mill Valley Cottage to Home Transformation
Mill Valley Cottage to Home Transformation
Jetton Construction, Inc.Jetton Construction, Inc.
This property was transformed from an 1870s YMCA summer camp into an eclectic family home, built to last for generations. Space was made for a growing family by excavating the slope beneath and raising the ceilings above. Every new detail was made to look vintage, retaining the core essence of the site, while state of the art whole house systems ensure that it functions like 21st century home. This home was featured on the cover of ELLE Décor Magazine in April 2016. G.P. Schafer, Architect Rita Konig, Interior Designer Chambers & Chambers, Local Architect Frederika Moller, Landscape Architect Eric Piasecki, Photographer
Bellevue House
Bellevue House
Kathryn Tegreene Interior DesignKathryn Tegreene Interior Design
This stained glass window was not original to the space. It was removed from a different house just before it was going to be torn down and installed in this house. It does a perfect job of letting light in with privacy. Photographer: John Wilbanks Interior Designer: Kathryn Tegreene Interior Design
Shingle Style- Kitchen
Shingle Style- Kitchen
LDa Architecture & InteriorsLDa Architecture & Interiors
The cabinet paint is standard Navajo White and the 3"x6" tile is Pratt & Larson C609 metallic glazed ceramic tile. Visit http://prattandlarson.com/colors/glazes/metallics/
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Ireland in CT
Ireland in CT
Christine Donner Kitchen Design Inc.Christine Donner Kitchen Design Inc.
A white farm sink amid rich cherry cabinets with soapstone countertops, under an arched window, look as timeless as they were meant to. Photo: Nancy E. Hill
Jetties House
Jetties House
Chip Webster ArchitectureChip Webster Architecture
Architecture:Chip Webster Architecture Interiors: Kathleen Hay
Victorian Terrace Garden: Winslow, Bucks.
Victorian Terrace Garden: Winslow, Bucks.
Peter Reader LandscapesPeter Reader Landscapes
The new raised planters are constructed from bricks matching the old walls and outbuildings.
Study
Study
Katz Novoa ArchitectsKatz Novoa Architects
The commission consisted of the design of a new English Manor House on a secluded 24 acre plot of land. The property included water features, rolling grass areas at the front and a steep section of woods at the rear. The project required the procurement of permits from the New Jersey Department of Environmental Conservation and a variance from the Mendham Zoning Board of Appeals. The stately Colonial Manor is entirely clad in Pennsylvania stone, has slate roofs, copper gutters and leaders, and lavish interior finishes. It comprises six Bedroom Suites, each with its own Bathroom, plus an apartment over the garages, and eight garage bays. The house was designed with energy efficiency in mind, and incorporates the highest R-value insulation throughout, low-E, argon-filled insulating windows and patio doors, a geothermal HVAC system, and energy-efficient appliances.
Traditional styling small city apartment
Traditional styling small city apartment
EtreEtre
Creative take on regency styling with bold stripes, orange accents and bold graphics. Photo credit: Alex Armitstead
Yalecrest Residence
Yalecrest Residence
Christa Pirl InteriorsChrista Pirl Interiors
An original turn-of-the-century Craftsman home had lost it original charm in the kitchen and bathroom, both renovated in the 1980s. The clients desired to restore the original look, while still giving the spaces an updated feel. Both rooms were gutted and new materials, fittings and appliances were installed, creating a strong reference to the history of the home, while still moving the house into the 21st century. Photos by Melissa McCafferty
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
STEPHEN FLETCHER ARCHITECTSSTEPHEN FLETCHER ARCHITECTS
A Victorian semi-detached house in Wimbledon has been remodelled and transformed into a modern family home, including extensive underpinning and extensions at lower ground floor level in order to form a large open-plan space. Photographer: Nick Smith
Willow Oak Residence
Willow Oak Residence
Moore Architects, PCMoore Architects, PC
Originally built in 1889 a short walk from the old East Falls Church rail station, the vaguely reminiscent gothic Victorian was a landmark in a neighborhood of late 19th century wood frame homes. The two story house had been changed many times over its 116 year life with most of the changes diminishing the style and integrity of the original home. Beginning during the mid-twentieth century, few of the changes could be seen as improvements. The wonderfully dominate front tower was obscured by a bathroom shed roof addition. The exterior skin was covered with asbestos siding, requiring the removal of any wood detailing projecting from its surface. Poorly designed diminutive additions were added to the rear creating small, awkward, low ceiling spaces that became irrelevant to the modern user. The house was in serious need of a significant renovation and restoration. A young family purchased the house and immediately realized the inadequacies; sub-par spaces, kitchen, bathrooms and systems. The program for this project was closely linked to aesthetics, function and budget. The program called for significantly enlarging the house with a major new rear addition taking the place of the former small additions. Critically important to the program was to not only protect the integrity of the original house, but to restore and expand the house in such a way that the addition would be seamless. The completed house had to fulfill all of the requirements of a modern house with significant living spaces, including reconfigured foyer, living room and dining room on the first floor and three modified bedrooms on the second floor. On the rear of the house a new addition created a new kitchen, family room, mud room, powder room and back stair hall. This new stair hall connected the new and existing first floor to a new basement recreation room below and a new master bedroom suite with laundry and second bathroom on the second floor. The entire exterior of the house was stripped to the original sheathing. New wood windows, wood lap siding, wall trim including roof eave and rake trim were installed. Each of the details on the exterior of the house matched the original details. This fact was confirmed by researching the house and studying turn-of-the-century photographs. The second floor addition was removed, facilitating the restoration of the four sided mansard roof tower. The final design for the house is strong but not overpowering. As a renovated house, the finished product fits the neighborhood, restoring its standing as a landmark, satisfying the owner’s needs for house and home. Hoachlander Davis Photography

80,118 Victorian Home Design Photos

Plan #013S-0014
Plan #013S-0014
House Plans and MoreHouse Plans and More
Photo courtesy of Atlanta Plan Source, Inc. and can be found on houseplansandmore.com Home built by Pillar Homes www.pillarhomes.com
1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.