1,731 Retro Kids' Room Design Photos

Los Altos New Residence
Los Altos New Residence
Klopf ArchitectureKlopf Architecture
Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it. Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy. Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy. The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors. Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house. The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood. The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu 
Landscape Architect: Outer space Landscape Architects 
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers 
Staging: Da Lusso Design 
Photography ©2018 Mariko Reed 
Location: Los Altos, CA
 Year completed: 2017
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
East Bay Home
East Bay Home
Workroom CWorkroom C
Tween's room in the East Bay. Photos by Eric Zepeda Studio
Mid-Century Raised Ranch Remodel
Mid-Century Raised Ranch Remodel
The Artisans Group, Inc.The Artisans Group, Inc.
Winner of the 2018 Tour of Homes Best Remodel, this whole house re-design of a 1963 Bennet & Johnson mid-century raised ranch home is a beautiful example of the magic we can weave through the application of more sustainable modern design principles to existing spaces. We worked closely with our client on extensive updates to create a modernized MCM gem. Extensive alterations include: - a completely redesigned floor plan to promote a more intuitive flow throughout - vaulted the ceilings over the great room to create an amazing entrance and feeling of inspired openness - redesigned entry and driveway to be more inviting and welcoming as well as to experientially set the mid-century modern stage - the removal of a visually disruptive load bearing central wall and chimney system that formerly partitioned the homes’ entry, dining, kitchen and living rooms from each other - added clerestory windows above the new kitchen to accentuate the new vaulted ceiling line and create a greater visual continuation of indoor to outdoor space - drastically increased the access to natural light by increasing window sizes and opening up the floor plan - placed natural wood elements throughout to provide a calming palette and cohesive Pacific Northwest feel - incorporated Universal Design principles to make the home Aging In Place ready with wide hallways and accessible spaces, including single-floor living if needed - moved and completely redesigned the stairway to work for the home’s occupants and be a part of the cohesive design aesthetic - mixed custom tile layouts with more traditional tiling to create fun and playful visual experiences - custom designed and sourced MCM specific elements such as the entry screen, cabinetry and lighting - development of the downstairs for potential future use by an assisted living caretaker - energy efficiency upgrades seamlessly woven in with much improved insulation, ductless mini splits and solar gain
An Eichler For Every Age in Orange California
An Eichler For Every Age in Orange California
Better Living SoCalBetter Living SoCal
This Eichler home in Southern California shows that Eichler homes are perfect for active families. Access to outside adventures are just outside of the sliding doors in this playroom. Floor-to-ceiling glass throughout the home make it easy for parents to keep kids within sight from many areas of an Eichler home. Contact us with any questions on what you see here. EichlerSoCal.com
Hexagon Haus - Guest Room
Hexagon Haus - Guest Room
Kristy Kropat Design GmbHKristy Kropat Design GmbH
The modern mountain vacation home offers cheerful, colorful mid-century modern decor. It has efficient use of space to maximize sleeping with a double bed and trundle bed in yellow powder coated metal bed frame. Custom roman blinds with a hexagonal pattern. Natural gray oiled matte oak flooring. Custom artwork. Custom floating walnut shelf. Vintage mid-century modern dresser. warm gray wall paint. Das moderne Ferienhaus in den Bergen bietet eine fröhliche, farbenfrohe, moderne Einrichtung aus der Mitte des Jahrhunderts. Es verfügt über eine effiziente Raumnutzung zur Maximierung der Schlafmöglichkeiten mit einem Doppelbett und einem Rollbett in einem gelb pulverbeschichteten Metallbettrahmen. Maßgefertigte Raffrollos mit sechseckigem Muster. Fußboden aus Eiche naturgrau geölt, matt. Kundenspezifische Kunstwerke. Frei schwebendes Nussbaum-Regal. Moderne Kommode aus der Mitte des Jahrhunderts. warmgraue Wandfarbe

1,731 Retro Kids' Room Design Photos

My Houzz: Organic Minimalism in a Denver Redo
My Houzz: Organic Minimalism in a Denver Redo
Alexandra CraftonAlexandra Crafton
Wall paint: Simply White, Benjamin Moore; hardwood floor: Southern Pecan Natural, Home Depot; basket: Sea Grass Belly Basket, TalaHomeDesign; lamp: Brass Task Lamp, Target; nightstand and bed: Craigslist; pillow sham: Painterly Stripe, Schoolhouse Electric; throw pillow: BohoPillow; blanket: Schoolhouse Electric; mud cloth: Objektum; rug: Ecarpet Gallery Design: Annabode + Co Photo: Allie Crafton © 2016 Houzz
1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.