Houzz Logo Print
  1. Outdoor Photos
  2. Courtyard
  3. Fusion

38,595 Fusion Courtyard Design Photos

Empress Avenue, Pasadena, CAEmpress Avenue, Pasadena, CA
LAND BY DESIGNLAND BY DESIGN
mparchphoto, Richard Grenier Builder
Alamo Outdoor Kitchen and Living SpaceAlamo Outdoor Kitchen and Living Space
Gayler Design BuildGayler Design Build
With a sizeable backyard and a love for entertaining, these clients wanted to build a covered outdoor kitchen/bar and seating area. They had one specific area by the side of their pool, with limited space, to build the outdoor kitchen. There were immediate concerns about how to incorporate the two steps in the middle of the patio area; and they really wanted a bar that could seat at least eight people (to include an additional seating area with couches and chairs). This couple also wanted to use their outdoor living space year round. The kitchen needed ample storage and had to be easy to maintain. And last, but not least, they wanted it to look beautiful! This 16 x 26 ft clear span pavilion was a great fit for the area we had to work with. By using wrapped steel columns in the corners in 6-foot piers, carpenter-built trusses, and no ridge beams, we created good space usage underneath the pavilion. The steps were incorporated into the space to make the transition between the kitchen area and seating area, which looked like they were meant to be there. With a little additional flagstone work, we brought the curve of the step to meet the back island, which also created more floor space in the seating area. Two separate islands were created for the outdoor kitchen/bar area, built with galvanized metal studs to allow for more room inside the islands (for appliances and cabinets). We also used backer board and covered the islands with smooth finish stucco. The back island housed the BBQ, a 2-burner cooktop and sink, along with four cabinets, one of which was a pantry style cabinet with pull out shelves (air tight, dust proof and spider proof—also very important to the client). The front island housed the refrigerator, ice maker, and counter top cooler, with another set of pantry style, air tight cabinets. By curving the outside edge of the countertop we maximized the bar area and created seating for eight. In addition, we filled in the curve on the inside of the island with counter top and created two additional seats. In total, there was seating for ten people. Infrared heaters, ceiling fans and shades were added for climate control, so the outdoor living space could be used year round. A TV for sporting events and SONOS for music, were added for entertaining enjoyment. Track lighting, as well as LED tape lights under the backsplash, provided ideal lighting for after dark usage. The clients selected honed, Fantasy Brown Satin Quartzite, with a chipped edge detail for their countertop. This beautiful, linear design marble is very easy to maintain. The base of the islands were completed in stucco and painted satin gray to complement their house color. The posts were painted with Monterey Cliffs, which matched the color of the house shutter trim. The pavilion ceiling consisted of 2 x 6-T & G pine and was stained platinum gray. In the few months since the outdoor living space was built, the clients said they have used it for more than eight parties and can’t wait to use it for the holidays! They also made sure to tell us that the look, feel and maintenance of the area all are perfect!
Transitional PatioTransitional Patio
Evergrene VillaEvergrene Villa
Krista + HomeKrista + Home
Designed by Krista Watterworth Alterman of Krista Watterworth Design Studio in Palm Beach Gardens, Florida. Photos by Jessica Glynn. In the Evergrene gated community. Rustic wood and rattan make this a cozy Florida loggia. Poolside drinks are a must!
Cat Mountain ResidenceCat Mountain Residence
Cornerstone ArchitectsCornerstone Architects
Conceived as a remodel and addition, the final design iteration for this home is uniquely multifaceted. Structural considerations required a more extensive tear down, however the clients wanted the entire remodel design kept intact, essentially recreating much of the existing home. The overall floor plan design centers on maximizing the views, while extensive glazing is carefully placed to frame and enhance them. The residence opens up to the outdoor living and views from multiple spaces and visually connects interior spaces in the inner court. The client, who also specializes in residential interiors, had a vision of ‘transitional’ style for the home, marrying clean and contemporary elements with touches of antique charm. Energy efficient materials along with reclaimed architectural wood details were seamlessly integrated, adding sustainable design elements to this transitional design. The architect and client collaboration strived to achieve modern, clean spaces playfully interjecting rustic elements throughout the home. Greenbelt Homes Glynis Wood Interiors Photography by Bryant Hill
Anirban FamilyAnirban Family
Richard's Total Backyard SolutionsRichard's Total Backyard Solutions
Picture perfect Outdoor Living Space for the family to enjoy and even for the perfect date night under the stars! 100' perimeter geometric style pool & spa combo in Sugar Land. Key features of the project: - Centered and slightly raised geometric style spa - Travertine ledger stone and coping throughout the pool & raised wall feature - "California Smoke" Comfort Decking around the pool and under the pergola - 15' wide tanning ledge that is incorporated into the pool steps - Two large fire bowls - 10 x 16 Pergola with polycarbonate clear cover - Artificial turf borders most the pool area in - Plaster color: Marquis Saphire #HotTubs #SwimSpas #CustomPools #HoustonPoolBuilder #Top50Builder #Top50Service #Outdoorkitchens #Outdoorliving

38,595 Fusion Courtyard Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalize my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Approve’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.