4,291 Retro Courtyard Design Photos

Outdoor Space
Outdoor Space
Blue Sierra Landscape ConstructionBlue Sierra Landscape Construction
A concrete patio with a modern planter box compliments this modern home. A rounded concrete coping defines the flower bed, while concrete retaining walls and steps soften the overall look. Ultra-Low surface roughness concrete is sandblasted with dark glass beads to achieve the patina finish.
Truly Open Eichler House
Truly Open Eichler House
Klopf ArchitectureKlopf Architecture
Klopf Architecture, Arterra Landscape Architects, and Flegels Construction updated a classic Eichler open, indoor-outdoor home. Expanding on the original walls of glass and connection to nature that is common in mid-century modern homes. The completely openable walls allow the homeowners to truly open up the living space of the house, transforming it into an open air pavilion, extending the living area outdoors to the private side yards, and taking maximum advantage of indoor-outdoor living opportunities. Taking the concept of borrowed landscape from traditional Japanese architecture, the fountain, concrete bench wall, and natural landscaping bound the indoor-outdoor space. The Truly Open Eichler is a remodeled single-family house in Palo Alto. This 1,712 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom is located in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, Geoff Campen, and Angela Todorova Landscape Architect: Arterra Landscape Architects Structural Engineer: Brian Dotson Consulting Engineers Contractor: Flegels Construction Photography ©2014 Mariko Reed Location: Palo Alto, CA Year completed: 2014
Quince Reverse Shed Eichler
Quince Reverse Shed Eichler
Guy Ayers, ArchitectGuy Ayers, Architect
Reverse Shed Eichler This project is part tear-down, part remodel. The original L-shaped plan allowed the living/ dining/ kitchen wing to be completely re-built while retaining the shell of the bedroom wing virtually intact. The rebuilt entertainment wing was enlarged 50% and covered with a low-slope reverse-shed roof sloping from eleven to thirteen feet. The shed roof floats on a continuous glass clerestory with eight foot transom. Cantilevered steel frames support wood roof beams with eaves of up to ten feet. An interior glass clerestory separates the kitchen and livingroom for sound control. A wall-to-wall skylight illuminates the north wall of the kitchen/family room. New additions at the back of the house add several “sliding” wall planes, where interior walls continue past full-height windows to the exterior, complimenting the typical Eichler indoor-outdoor ceiling and floor planes. The existing bedroom wing has been re-configured on the interior, changing three small bedrooms into two larger ones, and adding a guest suite in part of the original garage. A previous den addition provided the perfect spot for a large master ensuite bath and walk-in closet. Natural materials predominate, with fir ceilings, limestone veneer fireplace walls, anigre veneer cabinets, fir sliding windows and interior doors, bamboo floors, and concrete patios and walks. Landscape design by Bernard Trainor: www.bernardtrainor.com (see “Concrete Jungle” in April 2014 edition of Dwell magazine). Microsoft Media Center installation of the Year, 2008: www.cybermanor.com/ultimate_install.html (automated shades, radiant heating system, and lights, as well as security & sound).
Amin House
Amin House
Nakhshab Development and DesignNakhshab Development and Design
Mid-Century Concrete Patio - Racine
Mid-Century Concrete Patio - Racine
Ginkgo Leaf StudioGinkgo Leaf Studio
With the expansion of the patio, a great place was created for a conversation area under the shade of an umbrella. Renn Kuhnen Photography
Midcentury Modern 2
Midcentury Modern 2
HAUS | Architecture For Modern LifestylesHAUS | Architecture For Modern Lifestyles
Private Midcentury Courtyard features concrete pavers, modern landscaping, and simple engagement with Kitchen, Dining, Family Room, and Screened Porch - Architecture: HAUS | Architecture For Modern Lifestyles - Interior Architecture: HAUS with Design Studio Vriesman, General Contractor: Wrightworks, Landscape Architecture: A2 Design, Photography: HAUS

4,291 Retro Courtyard Design Photos

1
Singapore
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalize my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Approve’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.